Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić i drobno poszatkować.
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w kostkę.
Wrzucić warzywa do garnka, dodać pokrojoną w plasterki marchewkę, gałązkę lubczyku, trochę jarzynki, ziele angielskie, listek laurowy i wszystko zalać gorącą wodą.
Gotować do miękkości warzyw.
W międzyczasie posiekać cebulę i zrumienić na smalcu ze skwarkami.
Dodać do zupy, kiedy warzywa są miękkie.
Zupę doprawić pieprzem i solą.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna69

    Uwielbiam kapuśniak z młodej kapusty :) tydzień temu moja mama gotowała, był pyszny
  • 3
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam do przeglądania moich przepisów. *** Z pewnością każdy znajdzie wśród nich coś smacznego dla siebie :)</b>
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    uwielbiam taki kapuśniaczek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !