Sposób przygotowania

ubijamy jajk z cukrem dodajemy przsianą mąkę i proszek delikatnie mieszamy i wylewamy na formę pieczemy ok 25 min na złoty kolor.
Następnie przygotowujemy mase ananasową: ubijamy jajka z cukrem na parze aż zbieleją i zgestnieją studzimy. W tym czasie odsączamy anansy z puszki i kroimy w kostke , uciermay masło na puch dodajemy porcjami ubita mase jajeczną i miksujemy do uzyskania jednolitej masy. galaretke pomarańczową przygotowujemy wg przpisu pozostawiamy do lekkiego stężenia. Galaretke truskawkową przygowoujemy w 0,5 szkl wody Następnie ubijamy mleko skondensowane i dodajemy tęzejaca galaretke truskawkową miksujemy.

Przełozenei ciasta: biszkopt- masa i wciskamy w nia delikatnie ananasy- pianka truskawkowa- galaretka pomarańczowa

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !