Sposób przygotowania

przesiewamy mąke na stolnicy dodajemy margaryne i cukier siekamy następnie wbijamy jajka i dodajemy śmietanę oraz miód pdo koniec dodajemy sodę wyrabiamy ciasto dzielimy na dwa kawałki, rozwałkowujemy i przekładamy do formy i pieczemy 30 min. Nastepnei kroimy rabarbar i rozgotowujemy w 1 szkl wody lekko miskujemy na dodajemy do gorącego galaretki i studzimy. Smietanę dużą ubijamy i dodajemy rozuszczoną w 2 łyz wody żelatynę mieszamy.

Przełożenie: ciasto miodowe-masa śmietanowa-masa rabarbarowa-masa śmietanowa-ciasto-polewa

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    fajne polavzenie skadnikow

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !