Sposób przygotowania

Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Dodawać po jednym żółtku, ucierać. Dodać proszek do pieczenia, proszek budyniowy, kaszę manną, skórkę startą z całej cytryny i wyciśnięty z niej sok. Dodać twaróg, dokładnie wymieszać. Białka ubić, dodać do masy serowej i bardzo delikatnie wymieszać. Masę serową przełożyć do wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką blachy. Piec w 200 stopniach przez ok. 1 godzinę. Jak sernik zacznie się mocno rumienić, można przykryć go folią aluminiową.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    zapowiada się pysznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mic

    bardzo lubię sernik
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Weronika_eM

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Z chęcią zjadłabym kawałeczek takiego serniczka.
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    ciekawy przepis
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    To na pewno pyszny duet, ser i cytryna.
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    do sernika cytrynka jak najbardziej pasuje
  • 1
    original
    Opublikowano

    w mojej kuchni

    moje smaki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    wspaniałe ciacho :)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    lubię cytrynowy
  • 4
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    smacznie się zapowiada ten sernik
  • 2
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    serniki to moje ulubione ciasta i żadna domowa uroczystość nie może się bez nich obejść
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jagódka77

    sernik zawsze jest super, ten na pewno również jest wyśmienity

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !