Sposób przygotowania

ajka gotujemy od zagotowania 8 minut i studzimy w zimnej wodzie a potem usuwamy skorupki. Ugotowane warzywa: kartofle, marchew i seler kroimy w drobną kostkę. 5 jajek rozdrabniamy w drobną kosteczkę krajalnicą do jajek, szczypiorek siekamy i wsypujemy do miski, część zostawiamy do dekoracji. Wszystko mieszamy w misce. 3 ogórki kiszone kroimy ostrym nożem drobniej niż pozostałe warzywa, możemy usunąć skórkę. Całość doprawiamy solą morską i kolorowym pieprzem. Do sałatki dodajemy majonez i mieszamy ostrożnie łyżką. Z sałatki formujemy stożki za pomocą niewielkich szklanych naczyń i podajemy je na ozdobnej sałacie, dodatkowo posypałam je siekanym niezbyt drobno szczypiorkiem i kolorowym pieprzem. Ze skórki świeżego ogórka zrobiłam ozdobne spirale.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    tom

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    aginaa

    smaczna
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    fajnie wyglądają takie kuleczki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    jak dawno tego określenia nie słyszałem "kartofel" :o)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    U mnie zawsze się tak mówiło, głównie dlatego że część rodziny urodziła się u sąsiadów z zachodu
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetnie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !