Sposób przygotowania

Cebula, oliwki, kapary i czosnek siekamy i dodajemy do mięsa. Wsypujemy trochę suszonych pomidorów, doprawiamy sosem sojowym i pieprzem. Dodajemy surowe jajko i bułkę tartą. Wyrabiamy masę, jeśli jest za rzadka, to dodajemy więcej bułki. Formujemy małe kuleczki, obtaczamy w bułce i smażymy na rumiano.



Ziemniaki kroimy w plasterki, obgotowywujemy ok 5-7 minut.



Koncentrat pomidory mieszamy z sosem chilli, dodajemy tabasco, sól, bazylię i wodę.



W żaroodpornym naczyniu układamy na dnie ziemniaki, potem pulpeciki (można przekroić na pół), zalewamy sosem pomidorowym. Na wierzch dajemy starty ser i zapiekamy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    piotereq

    przydaloby sie zdjecie.;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !