Sposób przygotowania

Białka ubic na sztywno z cukrem. Dodać żółtka i zmiksować. Dodać przesitowana makę z proszkiem oraz mielone orzechy i bułke tartą. Wszytsko dobrze wymieszac i piec 25m inut w 180 stopniach. Przeciąc na pół.
Masa: kawe zalac pół szklanki wody, a nastepnie rozpuścic w niej zelatynę. Ostudzić. Smietane ubic na puch z cukrem pudrem. Powoli wlewac żelatynę cały czas miksująć.
Polewa:
Margarynę rozpuścić z mlekiem, cały czas mieszając dodać kakao i cukier.
Biskzopty przełożyć mase i posmarowac boki. Obsypac je zmielonymi orzechami. Wierzch tortu polac polewą i posypac orzechami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    super tort!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    uwielbiam strasznie orzechowe torciki :) są lepsze niż te zwykłe...

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !