Sposób przygotowania

Warzywa ugotować z udkami, listkiem i zielem angielskim. Posolić i popieprzyc do smaku. Ugotowane warzywa i udka wyjąć z wywaru, ostudzić i pokroić. Żelatynę zalać 6 łyżkami wody, a gdy spęcznieje rozpuścić w gorącym przecedzonym wywarze. Jajka pokroić w plastry, groszek osączyć. Do 8 miseczek wlać po 3 łyżki galarety. Gdy stężeje dodać jajka, mięso, warzywa i zalać resztą galarety. Gdy przestygnie wstawić do lodówki.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    b.smaczne !
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    delikatna i smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    super przystawka
  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    lubimy
  • 0
    original
    Opublikowano

    berys18

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    świetna przystawka
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    często spotykam na imprezach rodzinnych
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    doskonałe zarówno na imprezy jak i na śniadanie czy kolację :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    sara1

    lubię mięsne galaretki
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    I taką właśnie lubię najbardziej :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    moja ulubiona
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    bardzo pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    m1monika

    bardzo lubię :-)
  • 4
    original
    Opublikowano

    junox

    bardzo lubię takie
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    mój mąż bardzo lubi :-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    erym

    bardzo lubie takie delikatne nietluste galaretki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !