Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

pasztet jarosza

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola biała
500 gram
marchew
2 sztuki
seler
1 sztuka
cebula
1 sztuka
cebula czerwona
1 sztuka
czosnek
1 ząbek
jaja
3 sztuki
olej
6 łyżek
pieprz
do samku
Sklep Prymat
imbir
0,5 łyżeczki
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
majeranek
0,5 łyżeczki
Sklep Prymat
sól
do samku
Sklep Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat
do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: pasztet jarosza

fasolę moczymy całą noc. po nocy odcedzamy z wody i zalewamy świeżą wodą i dodajemy warzywa gotujemy do miekkości. gdy będą ugotowane odcedzamy z wody i studzimy, gry będą ostudzone warzywa mielimyw maszynce do mięs. dodajemy czosnek i przyprawy, wbijamy jajka, wlewamy olej mieszamy wszystko ze sob. nasz pasztet przkładamy do formy wysmarowanej masłem i posypanym bułką zapiekamy 40-45 min w piekarniku w 180 stopniach

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 06.06.2012 09:52
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak