Sposób przygotowania

Marchewkę, pietruszkę i por kroimy w paski tzw. na zapałkę. Cebulę kroimy w plasterki, a następnie zarumieniamy na patelni. Warzywa dusimy na małym ogniu aż zmiękną, pod koniec dodajemy cebulę i jeszcze chwilę razem dusimy. W razie potrzeby dolewamy wodę. Na samym końcu dodajemy przecier pomidorowy. Wg uznania solimy i dodajemy pieprzu.
Rybę obtaczamy w jajku rozmąconym ze szczypta soli i bułce. Następnie smażymy na patelni z obu stron.
Do naczynia przekładamy zimna rybę i polewamy sosem, później znów rybę i sos aż do wykończenia składników.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    i nie tylko na swięta
  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaeM

    bardzo lubie ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    ja jeszcze troche razem duszę

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !