Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Białka oddzielamy od żółtek , białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli , kolejno dodajemy cukier , żółtka , mąkę pomieszaną z proszkiem do pieczenia
na koniec dodajemy kakao i wodę
na wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą formę wylewamy ciasto
pieczemy około 25 minut w temperaturze 180 stopni
ciasto zostawiamy do wystudzenia i kroimy go na dwa lub na trzy płaty


Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Misiabe

    pięknie wygląda!!
  • 3
    original
    Opublikowano

    Monika78

    ale cudnie sie prezentuje..
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    ślicznie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    krokodyl

    extra
  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    bardzo ładny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !