Sposób przygotowania

na stolnicy wysypać mąkę i margarynę posiekać nożem dodać jajko,proszek do pieczenia i szczyptę soli szybko zagnieść ciasto i włożyć do lodówki do schłodzenia na godzinę,paprykę i seler naciowy umyć pokroić w kostkę,mięso umyć rozbić przyprawić solą,pieprzem i przyprawą do indyka rozłożyć na mięsie plastry boczku,oraz paprykę i seler ciasno zwinąć roladę owiązać nićmi obsmażyć na oliwie z każdej strony włożyć do brytfanny polać tłuszczem od smażenia i upiec w piekarniku w temp.190st.ok.1godz.schłodzone ciasto rozwałkować posmarować je białkiem i zawinąć w nie upieczoną roladę wstawić ponownie do piekarnika na 180st.i piec jeszcze ok.40min.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    ale bym zjadła chociaż kawałeczek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszny przepis,coś dla mnie !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    zapowiada się bardzo smaczne danie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    Bardzo dobra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !