Sposób przygotowania

Żółtka ucieramy z margaryną, z cukrem kryształem i cukrem waniliowym. Proszek do pieczenia musimy wymieszać z mąka i wlewamy raz mleko raz mąke z cukrem do pozostałych składników. Rodzynki mieszamy lekko z maka, tak by były lekko obtoczone i dodajemy do pozostałych składników. Białka jaj ubijamy razem ze szczypta soli i dodajemy do reszty delikatnie mieszając.

Blaszkę ( podłuzną) smarujemy tłuszczem , wykładamy papierem do pieczenia i posypujemy bułką tartą. Wlewamy ciasto i pieczemy w temp 180 stopni w rozgrzanym piekarniku.

Nastepnie ciasto wyjmujemy z formy. Polewamy obficie z każdje strony polewą czekoladową, najpier 3 boki, gdy juz wystygną pozostały 1 bok.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    ale bym zjadła takiego kaksika
  • 0
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    uwielbiam keksy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !