Sposób przygotowania

salaterkę wysmarować tłuszczem truskawki umyć odszypułkować,żelatynę rozpuścić w wodzie,czekoladę zetrzeć na tarce,3/4truskawek włożyć do rondelka zasypać je cukrem dodać sok z cytryny wymieszać i zagotować dodać galaretkę i mieszać aż się rozpuści schłodzić,serek mascarpone zmiksować z cukrem waniliowym,cukrem pudrem,dodać do ubitej śmietany dodać także żelatynę wymieszać 2/3 przygotowanego kremu odłożyć a do pozostałego dodać startą czekoladę wymieszać i wylać na dno salaterki schłodzić polać musem czekoladowym schłodzić na nim ułożyć odłożone truskawki pokrojone na kawałki,zalać białym kremem schłodzić wylać resztę kremu czekoladowego schłodzić,podawać przybrane truskawkami.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    pyszny deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !