Przepis i sposób przygotowania na: Teczowe ciasto z egzotycznych owoców
Kroki postępowania
Białka ubic na sztywno. Dodać cukier i żółtka i zmiksować. Dodać przesitowaną mąkę z proszkiem. Delikatnie wymieszać. Piec 20 minut w temp. 170 stopni.
jajko |
5
|
mąka |
5 łyzek
|
cukier |
5 łyżek
|
proszek do pieczenia |
1 łyżeczka
|
masa |
|
masło |
1 kostka
|
budyń |
1
|
mleko |
0,5 l
|
kiwi |
2
|
mandarynki |
3
|
pomarańcza |
1
|
galaretka wiśniowa |
1 szt.
|
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: