Sposób przygotowania

W rondelku rozpuścić 125 g margaryny, ostudzić, dodać 250 g jogurtu naturalnego, wbić 2 jajka i za pomocą trzepaczki dokładnie ubić składniki. Orzechy rozdrobnić, ale niezbyt dokładnie. Wszystkie suche składniki: mąkę, sodę, proszek do pieczenia, cukier, cukier waniliowy, mieszamy dokładnie mieszadłem miksera. Mokre składniki z rondelka przelewamy do suchych, mieszamy mieszadłem roboto ale niezbyt długo, wsypujemy 2 łyżki groszków czekoladowych i 1 łyżkę orzechów, mieszamy za pomocą łyżki i nakładamy do 12 do papilotek do 3/4 wysokości, posypujemy pozostałymi groszkami czekolady i orzechami. Pieczemy ok 25 minut w nagrzanym piekarniku w temp 180C. Ostudzone muffinki dekorujemy lukrem przygotowanym z cukru pudru, soku z cytryny, soku malinowego i wrzącej wody (ilość składników dodaję zawsze na oko),

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    z groszkami jeszcze nie próbowałam
  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    pyszności
  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    pysznie wyglądają :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Wygladają pysznie w pierwszej chwili myślałam, że są na słono, a tu taka niespodzianka :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    muffinki w każdej postaci ubóstwiam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !