Sposób przygotowania

Krok 1 / 5

Marchew myjemy, gotujemy około 20 minut (aby była lekko twarda), obieramy ze skórki, kroimy w cienkie paski przy użyciu obieraczki do warzyw. Plasterkami marchwi wykładamy spód i boki formy do tarty wysmarowanej margaryną. Kaszę jaglaną gotujemy do miękkości zgodnie z przepisem na opakowaniu, hartujemy zimną wodą, miksujemy. Odcinamy końcówki szparagów i przecinamy je na pół. Do miękkości gotujemy końcówki szparagów w lekko osolonej wodzie z dodatkiem cukru, cebulę kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na złoto na łyżce margaryny. Miksujemy dokładnie z ugotowanymi końcówkami szparagów.


Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Widziałam zdjęcie Twojej tarty na fb. Już wtedy mnie urzekło.
  • 2
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Ale kusi ta tarta. Po prostu piękna.
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Dzięki Dziewczyny :) To najlepsza tarta, jaką kiedykolwiek udało mi się zrobić i jaką w ogóle jadłam i cudem udało mi się parę fotek pstryknąć, bo Mąż tak się nią zajadał :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Amellia

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Katarzyna54

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    paulisia_elk

    świetnie wygląda
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    faktycznie znakomicie się prezentuje
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Janek

    wygląda przepysznie;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !