Przepis i sposób przygotowania na: Torcik śmietanowo-truskawkowy
Śmietanę ubijamy na sztywno z 2 łyżkami cukru pudru, gdyż galaretki też są słodkie, dodać rozpuszczoną, lekko tężejącą galaretkę i ubijamy całość jeszcze chwilę. Połowę masy wykładamy na biszkopty, wyrównujemy powierzchnię, układamy znów biszkopty ale nie tak gęsto jak na spodzie, a w przerwach między nimi, układamy 5 pokrojonych w kostkę truskawek, przykrywamy pozostałą masą, wyrównujemy. Na powierzchni układamy rant z biszkoptów, oraz robimy rozetkę z plastrów truskawek, wszystko lekko dociskamy do powierzchni i wstawiamy do lodówki.
Rozpuszczamy pozostałą galaretkę w 400 ml wrzącej wody, studzimy, a gdy zaczyna lekko tężeć wylewamy na powierzchnię torcika. Dekorujemy cukrowymi motylkami.