Sposób przygotowania

Ziemniaki obieramy, płuczemy i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu gnieciemy. Udka z kurczaka płuczemy i gotujemy na pół miękko. Następnie smarujemy blachę tłuszczem wykładamy udka i posypujemy przyprawą do drobiu. Wkładamy do piekarnika na 25minut w temperaturze 180stopni. Pieczarki płuczemy, osuszamy i kroimy w plastry. Podsmażamy na oleju. Pozostałe warzywa myjemy, osuszamy. pomidory kroimy w niewielkie kawałki, cebulę wraz z ogórkiem obieramy i kroimy. Łączymy warzywa ze sobą, doprawiamy solą i pieprzem i dodajemy śmietanę. Na talerzyk nakładamy ziemniaki, na wierzch dodajemy pieczarki, a obok kurczaka i sałatkę z warzyw. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    jolanta19

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    justys759

    pyszny obiadek:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    fajny pomysł;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !