Sposób przygotowania

Jajka z cukrem i cukrem wanilinowym ubijać do uzyskania sztywnej masy. Najlepiej robić to ręcznie nad garnkiem z gorącą wodą. Połączyć obie mąki i przesiać do masy. Dodać proszek do pieczenia i wcześniej rozpuszczoną ale zimną margarynę. Dodać startą skórkę z 2 cytryn. Tak przygotowaną masę nałożyć do brytfanny o długości ok. 24 cm, wysmarowanej margaryną. Piec w 180 st. przez ok. 55-60 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    z chęcią spróbuję :-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bartek8585

    dobre:)bo tradycyjne
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Babeczki są super dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Katarzyna47

    Fajny przepis dziękuję
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Katarzyna47

    Dzisiaj upiekłam tą babkę wszystkim polecam.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !