Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Mięso miałam przygotować na drugi dzień i nie miałam zbyt wiele czasu na przygotowanie marynaty, dlatego też użyłam gotowej mieszanki przypraw i dodałam nieco octu winnego. Mięso leżakowało jednak w lodówce 72 godziny i mieliśmy przepyszny obiadek. Łopatkę czyścimy, kroimy w niewielką kostkę. Do oleju dodajemy ocet winny, przyprawę do mięs, liście laurowe, ziele angielskie, jałowiec oraz obrany i pokrojony w talarki czosnek, dokładnie mieszamy.


Komentarze

  • 1
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Z chęcią posmakowałabym dziczyzny. Nie miałam jeszcze okazji skosztować.
  • 0
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    te marchewki to się kupuje do odgrzania czy masz jakiś przyrząd do wycinania takich sztuk?
  • 0
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Pacpaw, marcheweczki kupuję mrożone:)
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    super danie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    ojj to musi być pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !