Sposób przygotowania

Skruszyć drożdże do ciepłego mleka, dodać troszkę cukru i 5-10 dag mąki. Rozczyn pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia.
Żółtka utrzeć, dodać stopioną Kasię i resztę mleka. Dodać powstała masę do rozczynu, dodać pozostałą mąkę, cukier, cukier waniliowy i szczyptę soli.
Dobrze wyrobić ciasto.
Odstawić na około 40-50 min w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.

Mus jabłkowy doprawić do smaku cukrem i cynamonem, dodać do niego galaretkę. W przypadku użycia jabłek w kawąłkach należy je obsypać cukrem wymieszanym z cynamonem.

Formować średniej wielkości placuszki, w środek włożyć mus jabłkowy lub kawałki jabłek, formować bułeczki odłożyć na 15 min do wyrośnięcia.
Wyrośnięte bułeczki posmarować roztopioną Kasią, piec około 20 minut w 180 stopniach (zależy od piekarnika).

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    banditka

    oj ale pycha!!!
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Uwielbiam takie bułeczki.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata16

    smakowicie wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    koala

    przepyszna(:

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !