Przepis i sposób przygotowania na: Kremówka w biszkopcie
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy żółtka, a pod koniec ubijania mąkę z proszkiem do pieczenia.
Delikatnie łączymy ze sobą .Przelewamy do formy 25x30 cm i pieczemy 20 minut w nagrzanym piekarniku do 180 stopni C. Po upieczeniu studzimygo i przekrawamy na dwa równe blaty.
MASA:
Gotujemy budynie na mleku z dodatkiem cukru.
Studzimy , a następnie miksujemy z miękkim masłem.
Śmietanę 30 % ubijamy z cukrem waniliowym na sztywno, a pod koniec dodajemy cukier puder i delikatnie mieszamy.
Masę budyniową łączymy z ubitą śmietaną.
Każdy blat biszkopta nasączamy przygotowanym ponczem.
Wykładamy na pierwszy blat biszkopta kremową mase. Przykrywamy drugim blatem.
Obsypujemy grubą warstwą cukru pudru.
Chłodzimy 3 godziny w lodówce.