Sposób przygotowania

Pieczarki obieramy ze skórki, kroimy w nieduże talarki. Cebulę obieramy, siekamy w drobną kostkę. Przesmażamy razem na rozgrzanym maśle lub margarynie. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, studzimy. Ciasto francuskie rozmrażamy, rozwałkowujemy, tniemy na 3 prostokąty. Wykładamy nim zagłębienia blaszki do muffinek. Do każdej foremki wkładamy po łyżce pieczarek z cebulę. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy lekko z odrobiną soli. Wylewamy na pieczarki. Do każdej foremki wlewamy po 1 żółtku, doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Pieczemy około 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka116

    Śliczne i pyszne :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    super pomysł. Spróbuję zaskoczyć męża kolacją
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    lubię takie efektowne dania
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika78

    ciekawe śniadanko:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    taki pakiecik mógłbym przyjąć w posiadanie :o)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    wygląda baaardzo apetycznie:)))
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Pięknie śniadanie! :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !