Sposób przygotowania

Z mąki, cukru, soli, mleka, oliwy, drożdzy i jajek rozrabiamy ciasto. Po wyroboieniu odstawiamy do wyrośnięcia. Gdy ciasto man wyrośnie przekładamy na stolnicę i dzielimy na 3 sztuki każda częśc rozwałkowujemy i dzielimy na 5 części ( prostokąty). Na każdy prostokąt sypiemy gyrosa ( tak do smaku) kładziemy ser i parówke, zwijamy w rulon. Każdego hot doga kładziemy na blachę wyłożoną papierem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i pieczemy 20-25 min ( z termoobiegiem) bez termo w 200 stopniach i taki sam czas. Każdego hot doga można posmarować rozmąconym jajkiem żeby był pięknie przyrumieniony.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    MagdaeM

    super
  • 0
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    to mi się podoba :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    super , muszę wypróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    dianix

    pysznoscci
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    szybkie jedzenie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !