Sposób przygotowania

Ziemniaki zmielić przez maszynkę, dodać jajko, mąkę i szczyptę soli. Zagnieść ciasto. Uformować ruloniki i ciąć kluseczki długości ok. 3 cm. Gotować w osolonej wodzie ok. 1 min od momentu wypłynięcia. Boczek pokroić w paseczki, podsmażyć na suchej patelni. Cebulę obrać, pokroić w półtalarki, dodać do boczku, dusić, aż cebula całkowicie omięknie. W razie potrzeby dodać odrobinę oleju. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Kopytka podawać z podsmażonym boczkiem z cebulką.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    daria2911

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ależ apetycznie wyglądają.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika-twin

    wygląda apetycznie, pycha
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    doskonały obiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    czasami lubię sobie tak zjeść

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !