Przepis i sposób przygotowania na: Sernik z brzoskwinią, kruszonką i pianką
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczeni. Następnie dodajemy margarynę w kostce i siekamy nożem. Dodajemy żółtka jaja, a dokładnie ich 5 sztuk. dodajemy3/4 szklanki cukru i zagniatamy ciasto. Dzielimy je na dwie części. Pierwszą cześć ciasta wykładamy na dużą blachę wysmarowaną tłuszczem i wyłożoną papierem do pieczenia, drugą służąca nam jako kruszonka wsadzamy do lodówki.
Składniku na mase z serem musmy ze sobą połączyć mianowicie: jajko, ser, 3/5 szklanki cukier puder, 1/2 kostki masla, budyń. Miksujemy wszystko. Brzoskwinię kroimy w czastki i jak kto woli mieszamy ją w masie serowej, bądz tez mase serową wykładamy na blachę z ciastem i na wierzchu układamy. Pieć białek jaja, które nam został biorąc wczesniej same żółtka do ciasta ubijamy na pianę , dodając powoli do niej 1 szklanę cukru pudru-etapowo. WYkładamy taką piankę na masę serową , a na nią ścieramy na tarce kruszonkę, z ciasta z lodówki. Pieczemy w temp 180 stopni w rozgrzanym piekarniku.