Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

żurek szkolny

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

włoszczyzna
20 dag
czosnek
4 ząbki
kiełbasa śląska
2 laski
boczek wędzony
25 dag
Liść laurowy suszony Prymat
3 szt
Sklep Prymat
ziele angielskie
4 szt
Sklep Prymat
jajko ugotowane na twardo
8 szt
majeranek
2 łyżki
Sklep Prymat
sól do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
ziemniaki
40 dag
śmietana 22%
3-4 łyżki
żurek
1 torebka

Przepis i sposób przygotowania na: żurek szkolny

Gotujemy wywar z włoszczyzny,dodajemy ziele angielskie i, liść laurowy.Dodajemy uprzednio umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy do miękkości.Kiełbasę,boczek i jaja kroimy w kosteczkę i dodajemy do wywaru nadal gotując.Następnie dodajemy rozprowadzoną w wodzie torebkę żurku ze śmietaną i dodajemy już na koniec.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dodajemy majeranek i czosnek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

teresa18 26.12.2013 09:30
Świetną zupka
Fiffi 19.06.2012 23:10
no właśnie dlaczego szkolny, ale pewnie smaczny
Amellia 25.05.2012 09:19
mniam
Betka 20.05.2012 00:13
pycha!;)
EWI 18.05.2012 09:15
super
Andysz 18.05.2012 08:06
mniammm;) lubię;)
SmacznaPyza 17.05.2012 19:21
a dlaczego szkolny?
parysek10 17.05.2012 17:16
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak