Sposób przygotowania

Przygotowanie ciasta I: z białek ubijamy pianę. Następnie dodajemy cukier, żółtka, mąkę, kakao oraz proszek do pieczenia. Ciasto przekładamy do blachy i pieczemy 30 minut w temperaturze 180*C. Przygotowanie ciasta II: ubijamy pianę z białek. Ciągle ubijając dodajemy cukier, żółtka, mąkę, orzechy, rodzynki, kakao oraz proszek do pieczenia. Dokładnie mieszamy. Pieczemy 30 minut w temp. 180*C. Przygotowanie masy: żółtka ucieramy z cukrem, dodajemy mąkę oraz suchą kawę rozpuszczalną. 3/4 szklanki mleka zagotowujemy, dodajemy dobrze rozmieszaną masę i gotujemy budyń. Następnie miękkie masło ucieramy na puch, dodajemy porcjami przestudzony budyń. Galaretki rozpuszczamy w 1/2 l wody, odstawiamy do lekkiego stężenia. Przełożenie ciasta: ciasto I-połowa masy-układamy waniliowe mleczna pianka-następnie wylewamy tężejącą galaretkę-wykładamy drugą część masy-ciasto II. Wierzch polewamy polewą przygotowaną wg sprawdzonego przepisu.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !