Podkręć Smak Wielkanocy

Sposób przygotowania

Schab w całości solimy. Przygotowujemy marynatę: do oleju dodajemy, pieprz, majeranek, słodką paprykę, bazylię, oregano. Dokładnie mieszamy i nacieramy schab. Przyprawiony schab zawijamy folią spożywczą i odstawiamy do lodówki na całą noc. Schab przekładamy do naczynia żaroodpornego, podlewamy wodą i dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Pieczemy ok. 2 godzin, co jakiś czas spryskując mięso wodą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    ładnie wyszedł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aneta41

    piekny :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !