Sposób przygotowania

Rabarbar umyć, obrać z włókien i pokroić w niewielkie kawałki.
Wsypać do szerokiego rondla, zasypać cukrem (ilość do smaku) - postawić na niewielkim płomieniu i czekać, aż rabarbar puści sok.
Zbierać sok do słoiczków i pasteryzować lub użyć na bieżąco do napojów i deserów.
Uduszony rabarbar ostudzić, zapakować do woreczków strunowych lub niewielkich szczelnych pojemniczków i zamrozić.

Można również zamrozić rabarbar razem z wytworzonym syropem.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami :) *** Z pewnością każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)</b>
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Anna69

    Ja to bym chętnie spróbowałą tego soczku... Musi być super.
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Ja uwielbiam smak soku z rabarbaru :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Świetnie to wymyśliłaś:) brawo!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    świetny pomysł,sok na lato i owoce do ciasta na zimę:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !