Sposób przygotowania

Kurczaka myjemy , osuszamy. oprószamy całego pieprzem i solą, również jego środek.

Bułkę moczymy w mleku.

Filet kroimy na małe kawałki.

Odciskamy bułke od mleka.

Dodajemy do mięsa razem z jajkiem.

Doprawiamy do smaku pieprzem.

Napełniamy farszem środek kurczaka.

Spinamy dziurę wykałaczkami lub szpatułkami do szaszłyków.

Odstawiamy tak przygotowanego kurczaka do lodówki na 30 minut.

Po tym czasie przekładamy go do brytfanny , obkładamy płatkami masła lub margaryny i wstawiamy do nagrzanego

piekarnika do 180 stopni C na 90 mminut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Amellia

    pycha
  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    Smacznie wygląda
  • 1
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika111

    o kurcze ale pyszne! :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    do zjedzenia ze smakiem..
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Na takiego kurczaczka zawsze jest ochota
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    wygląda wyśmienicie!
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    kurcze pieczone
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    ale narobiłaś mi smaku na takiego kurczaczka:)
  • 1
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pyszniutki kurczaczek
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Taki kurczak smakuje wyśmienicie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczny obiadek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !