Sposób przygotowania

Szparagi umyć, obrać i pokroić w mniejsze kawałki.
Włożyć do garnka, zalać gorącą wodą, dodać łyżeczkę cukru, masło, nieco soli i troszkę soku z cytryny.
Gotować szparagi do miękkości.

Wywar wykorzystać do zrobienia zupy lub sosu beszamelowego.
Szparagi podać z bułką tartą zrumienioną na maśle.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Serdecznie zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami :) *** Z pewnością każdy znajdzie tutaj coś smacznego dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    ana00

    ciekawe ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    eagle

    Super pomysł.
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika63

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Dobry pomysł :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !