Sposób przygotowania

Ziemniaki należy umyć i delikatnie oskrobać, tak aby zostało jak najwięcej skórki. Wkładamy je do osolonej wody na jakieś 5 minut, aby przeszły nieco solą. Każdy wycieramy z wody i układamy w parowarze. Po wierzchu lekko solimy i ustawiamy parowar na 35-40 minut. Gotowe ziemniaki przekładamy do miseczki. Jeśli są większe można je przekroić na połówki. Dodajemy masło i mieszamy, żeby się rozpuściło. Koper bardzo drobno siekamy i obsypujemy nim ziemniaki.

Komentarze

  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    ale bym zjadła
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr-21

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    takie pyrki u babci we Wrześni zajadałam...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    wygląda smakowicie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Kas2

    bardzo smakowite
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Prosto, smacznie, tanio, szybko.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !