Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jabłecznik z pianką

5.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka
30 dag
cukier
18 dag
żółtko jajek
3 sztuki
margaryna
18 dag
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
śmietana
2 łyżki
jabłka
1,20 kg
białko
4 sztuki
cukier
pół szklanki
POSYPKA
margaryna
pół kostki
żółtko jajek
1 sztuka
cukier
pół szklanki
proszek do pieczenia
pół łyżeczki
mąka
1,5 szklanka
Soda oczyszczona Prymat
pół łyżeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłecznik z pianką

CIASTO: Mąkę dać na stolnicę, dodać sodę, cukier i proszek. Wymieszać. Zrobić kopkę w niej rowek, dodać żółtka, margarynę i śmietanę. Wyrobić ciasto. Wyłożyć go na wysmarowaną margaryną brytfannę. Na ciasto dać obrane ze skórki i starte na tarce jabłka. Posypać cukrem. Następnie ubić białka, dodać cukier i ubić na sztywną pianę. Wyłożyć na jabłka. Następnie wymieszać wszystkie składniki na posypkę i zrobić właśnie posypkę. Wyłożyć na pianie. Piec w 180 st. przez 40 minut. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 10.08.2013 21:13
pyszne ciasto
babcia
babcia 26.10.2012 21:01
też taki robię
babcia
babcia 26.10.2012 21:01
też taki robię
Andzia1977
Andzia1977 31.05.2012 19:55
pewnie pyszny?
pioge7 15.05.2012 07:42
mniam
1j1o1l1a1 13.05.2012 15:00
smakowite :)
Paweł10 13.05.2012 14:02
uwielbiam :)
Pietruszka 13.05.2012 13:41
Fajne ciacho:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak