Sposób przygotowania

W garnku ubijamy 2 jajka, dodając 80 g cukru, startą skórkę z 1 cytryny (cytrynę wcześniej należy umyć i sparzyć) i sok wyciśnięty z 1 cytryny. Wszystko podgrzewamy do czasu, aż krem zgęstnieje. Krem lekko studzimy i dodajemy 50 g masła. Ponownie lekko studzimy. Ubijamy 100 ml śmietany kremówki, następnie dodajemy ją do kremu i całość mieszamy. Krem cytrynowy podajemy do ciasteczek.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Karolciaf1990

    muszę wypróbować, bo ciekawie się zapowiada!
  • 0
    original
    Opublikowano

    kupiska

    jako ostudzonym z lodówki można polac lody...
  • 1
    original
    Opublikowano

    paula99926

    fajny przepis :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    lubie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    musi wyśmienicie smakować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    jest na pewno bardzo smaczny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !