Sposób przygotowania

1/2 pęczka bazylii myjemy i wrzucamy do miksera. 1/2 pęczka pietruszki myjemy i również wrzucamy do miksera. Do bazylii i pietruszki dodajemy 200 ml jogurtu naturalnego. Następnie całość krótko miksujemy. Zmiksowany sos doprawiamy 1/2 łyżeczki soli i szczyptą pieprzu. Wszystko razem mieszamy. Sos doskonale komponuje się jako dodatek do potraw z pikantnym nadzieniem (np. strucli, pierogów, knedli, itp.).

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    wulkanxd

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bardzo lubię tego typu sosiki
  • 2
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    proste i smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super
  • 1
    dsc05018
    Opublikowano

    Pietruszka

    smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    dobry
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    pyszny taki sosik
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    smaczny sosik
  • 2
    original
    Opublikowano

    jordi

    smaczny i zdrowy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !