Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy wody (tyle by przykryła nam mięso i warzywa). Dodajemy umyte golonki, nogi świńskie oraz piersi kurczaka. Dodajemy przyprawy i po ok. godzinie gotowania dodajemy obraną włoszczyznę. Gotujemy całość ok. 2 godzin na wolnym ogniu. Podczas gotowania nóg świńskich wywar po schłodzeniu sam nam stężeje i już nie ma potrzeby dodania żelatyny. W miseczkach lub filiżankach układamy groszek, kukurydzę, pokrojoną w paseczki marchewkę oraz pietruszkę. Na to układamy pokrojone piersi kurczaka (gotowane w wywarze) i ponownie kukurydzę i groszek. Takie miseczki zalewamy wywarem i odstawiamy w chłodne miejsce do stężenia. Można także włożyć mięso z golonek do miseczek, jednak ja wolę typowo drobiowe na mięsnym wywarze :)

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    aginaa

    polecam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anio?eczek

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    pyszne danie ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata73

    bardzo pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    lubię takie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !