Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Grzyby marynowane

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapelusze młodych grzybów
1 kg
Liść laurowy suszony Prymat
3-4 szt
Sklep Prymat
cukier
2 łyzeczki
sól
1,5 łyżeczki
Sklep Prymat
ocet 10 %
1/2 szklanki
woda
1 szklanka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat
1/2 łyżeczki
Sklep Prymat
Ziele angielskie całe Prymat
1/2 łyzeczki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Grzyby marynowane

Oczyszczone kapelusze grzybów wrzucić do wrzącej wody i ugotować (mają być lekko twarde).Odcedzić. Z wody, soli, cukru , octu i przypraw ugotować zalewę. Grzyby układać dosc ściśle w słoikach, zalać zalewą, zakręcic. Pasteryzować przez 10 minut. Można jeść po upływie 2 tygodni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 14.07.2011 15:03
ja też uwielbiam takie grzybki
anemon 30.04.2011 06:57
Grzybki marynowane - pycha.
kasiurek 16.09.2010 13:37
uwielbiam grzybki marynowane, mogłabym je jeść na okrągło
danusia19671 27.08.2010 15:50
Lubię takie grzybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak