Sposób przygotowania

* Miodu ile potrzebujecie, może to być 6 łyżek jak i 1 szklanka. Wszystko zależy jak lubicie;)
śmietany 30% używałam
mleka 3, %

Wykonanie:
Mleko połączyć ze śmietaną i jajkiem. W drugiem misce wymieszać razem mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Suche składniki wsypujemy do mokrych - mieszamy do uzyskania jednolitego gęstego niczym śmietana ciasta. Odstawiamy aby odpoczęło.
Myjemy jabłka, obieramy ze skórki, usuwany gniazda nasienne, kroimy na mniejsze kawałki. Do rondelka wlewamy łezkę wody podgrzewami i dodajemy pokrojone wcześniej jabłka. Po chwili do jabłek wsypujemy cukier i cynamon - prażymy mieszając ciągle do miękkości - wyłączamy gaz.
Smażymy placki na rozgrzanej z tłuszczem placki. Gdy kończymy smażyć ostatnie porcje jabłka ponownie podgrzewamy. Racuchy układamy na talerzu, na nich prażone jabłka i całość polewamy miodem. Podajemy gorące

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    przejs

    Przekonałaś mnie :) Robię :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    Smacznego;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    takiej wersji jeszcze nie próbowałam. Świetne!!i jakie apetyczne fotki!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Agiatis

    Dziękuje;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !