Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Racuchy z prażonymi jabłkami.

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śmietana
340 gram
mleko
1 szklanka
mąka pszenna
2 szklanki
jajko
1 sztuka
cukier
1 łyżka
cukier wanilinowy
2 łyżeczki
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
jabłka
6 sztuk
cukier
1 łyżka
cynamon Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
woda
1 łyżka
miód
6 łyżek
olej do smażenia
6 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Racuchy z prażonymi jabłkami.

* Miodu ile potrzebujecie, może to być 6 łyżek jak i 1 szklanka. Wszystko zależy jak lubicie;)
śmietany 30% używałam
mleka 3, %

Wykonanie:
Mleko połączyć ze śmietaną i jajkiem. W drugiem misce wymieszać razem mąkę, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Suche składniki wsypujemy do mokrych - mieszamy do uzyskania jednolitego gęstego niczym śmietana ciasta. Odstawiamy aby odpoczęło.
Myjemy jabłka, obieramy ze skórki, usuwany gniazda nasienne, kroimy na mniejsze kawałki. Do rondelka wlewamy łezkę wody podgrzewami i dodajemy pokrojone wcześniej jabłka. Po chwili do jabłek wsypujemy cukier i cynamon - prażymy mieszając ciągle do miękkości - wyłączamy gaz.
Smażymy placki na rozgrzanej z tłuszczem placki. Gdy kończymy smażyć ostatnie porcje jabłka ponownie podgrzewamy. Racuchy układamy na talerzu, na nich prażone jabłka i całość polewamy miodem. Podajemy gorące

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 18.08.2012 12:07
mniam
Agiatis 22.06.2012 22:33
Dziękuje;)
czekoladka_m 22.06.2012 20:17
takiej wersji jeszcze nie próbowałam. Świetne!!i jakie apetyczne fotki!
Agiatis 31.05.2012 06:40
Smacznego;)
przejs 30.05.2012 22:51
Przekonałaś mnie :) Robię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak