Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić z zewnętrznych uszkodzonych liści.Wypłukać.Poszatkować ją i wrzucić na osolony łyżką soli wrzątek.Gotować ją,aż będzie miękka.Czyli ok.kilkunastu minut, Odcedzić,zostawiając trochę wody na spodzie. Na patelni roztopić masło, wrzucić posiekaną cebulę i poddusić.Oprószyć ją mąką i zasmażyć razem z mąką. Przełożyć cebulę z zasmażką do kapusty.Doprawić pieprzem ziołowym,Vegetą i octem winnym.Gotować chwilę co pewien czas mieszając.Na koniec wsypać koperek i wymieszać.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Pyszna, zwłaszcza z dużą ilością koperku.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Bozena4

    fajna potrawa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    nieco inaczej, niż ja robię :)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Młodą kapustkę to kazda gosposia robi chyba po swojemu cociaż ja lubię próbować nowych smaków. Często robię tak jak napisałaś tylko kwestia doprawienia .....ja na słodko-kwaśno ..... cukru dodaję i nawet moje chłopstwo to lubi.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    smaczna ale robię podobnie jak misia53

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !