Sposób przygotowania

Kiełbasę pokroić w plastry, zalać wodą, dodać przyprawy i ugotować wywar.
Dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i majeranek.
Kiedy ziemniaki są miękkie (część może się nawet rozgotować) - wlać dowolną ilość zakwasu - na smak.
Zagotować, stale mieszając - doprawić wyciśniętym czosnkiem i pieprzem.
Zabielić słodką śmietaną.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam do przejrzenia mojej galerii i zapoznania się z przepisami. ***** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    original
    Opublikowano

    gerdzik

    jadłem wczoraj tylko, że na białej :)
  • 1
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    nie ma to jak barszcz na kiełbasie
  • 2
    original
    Opublikowano

    eagle

    Mój smak.
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Cieszę się, że innym też smakuje ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !