Przepis i sposób przygotowania na: Pijana wiśnia
W dlaszej kolejności zajmujemy się nadzieniem. Krem czekoladowy do tortów przygotowujemy wg opisu na opakowaniu, dodajemy do ostygniętego masło i 2,5 łyżki czekolady w proszku. alkohol - 3 łyżki. Wszystko mieszamy.
Robimy poncz z soku z cytryny, 1 łyżki spirytusu i 1,5 szklanki wody. Dodajemy 1 łyżeczkę cukru. Mieszamy.
Upieczne ciasto musimy podzielić na 3 czesci, każda z części przed nałożeniem kremu nasączamy ponczem. Wykładamy cześć kremu i zakrywamy kolejną czescią ciasta i znowu tak samo. Wiśnie w syropie łączmy z jedną lyżką alkoholu ( odstawiamy na 40 minut- robimyto w trakcie np pieczenia ciasta) i wykładamy na wierzch ciasta . Polewamy rozpuszczoną czekolada wierzch ciasta. Posypujemy wiórkami kokosowymi, a bo boku robimy wzorki