Przepis i sposób przygotowania na: Tort bezowy z malinami
Krem:
40 dag kremówki,
2 i 1/2 łyżki cukru,
cukier waniliowy,
1 op. śmietan-fiksu,
25 dag malin (mogą być mrożone),
15 dag konfitury malinowej.
Kremówkę ubić z cukrami, pod koniec ubijania dodać śmietan-fiks. Wymieszać z malinami (mrożone rozmrozić!).
Ponadto:
10 dużych bez,
20 dag kremówki,
1 op. śmietan-fiksu.
Spód ciasta posmarować połową konfitury, wyłożyć połowę kremu. Na krem pokruszyć dwie bezy. Przykryć 2 blatem ciasta, posmarować resztą konfitury oraz resztą kremu. Ponownie pokruszyć 2 bezy. Przykryć ostatnim krążkiem ciasta. Kremówkę ubić ze śmietan-fiksem. Posmarować wierzch i boki ciasta. Całość obsypać pokruszonymi bezami i dowolnie udekorować.