Sposób przygotowania

Białka ubić ze szczyptą soli, dodać cukry. Następnie dodawać żółtka i mąki zmieszane z proszkiem. Ciasto przelać na tortownicę o śr. 24cm. Piec ok. 25-30 min w temp. 175st. Ostudzić i przekroić na 3 części.

Krem:
40 dag kremówki,
2 i 1/2 łyżki cukru,
cukier waniliowy,
1 op. śmietan-fiksu,
25 dag malin (mogą być mrożone),
15 dag konfitury malinowej.

Kremówkę ubić z cukrami, pod koniec ubijania dodać śmietan-fiks. Wymieszać z malinami (mrożone rozmrozić!).

Ponadto:
10 dużych bez,
20 dag kremówki,
1 op. śmietan-fiksu.

Spód ciasta posmarować połową konfitury, wyłożyć połowę kremu. Na krem pokruszyć dwie bezy. Przykryć 2 blatem ciasta, posmarować resztą konfitury oraz resztą kremu. Ponownie pokruszyć 2 bezy. Przykryć ostatnim krążkiem ciasta. Kremówkę ubić ze śmietan-fiksem. Posmarować wierzch i boki ciasta. Całość obsypać pokruszonymi bezami i dowolnie udekorować.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Monika78

    slicznie i apetycznie sie prezentuje :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    iziona

    Słodkie pyszności :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    cooleczka

    świetny
  • 0
    14589962_10208420256398366_6230213560350416002_o
    Opublikowano

    Wiesława1

    hmmm pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    moje pyszności:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    ONY_za_kare

    ale ten tort musi być pyszny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wspaniale wygląda
  • 1
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    prezentuje się bardzo smacznie :

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !