Sposób przygotowania

Skrzydełka kurczaka zalać zimną wodą, dodać oczyszczoną włoszczyznę, ziele angielksie, liście laurowe i ugotować wywar.
W międzyczasie włożyć połowę buraków (w skórkach) do gorącego piekarnika i piec ok.45 minut, nawet do godziny.
Z reszty buraków wycisnąć sok przez sokowirówkę.
Odcedzić wywar i doprawić jarzynką w proszku.
Buraczki ostudzić w zimnej wodzie, obrać i grubo utrzeć.
Rabarbar obrać ze skórki i twardych włókien - pokroić w cienkie plasterki.
Do gorącego wywaru włożyć rabarbar i gotować, aż będzie miękki (kilka minut), zaprawić całość sokiem z buraków i wyciśniętym czosnkiem - zagotować.
Połączyć wywar ze startymi buraczkami, po czym ostatecznie doprawić do smaku pieprzem, cukrem i ew. jarzynką.
Podawać z przygotowanym osobno puree ziemniaczanym z dodatkiem smażonej cebulki.

Do gotowego barszczu można oczywiście dodać mięso obrane z ugotowanych skrzydełek oraz rozdrobnioną ugotowaną włoszczyznę.

Komentarze

  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam do przejrzenia mojej galerii i zapoznania się z przepisami. ***** Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie :)</b>
  • 1
    21897_431167996939198_1031300874_n
    Opublikowano

    jolanta53

    Nowe wyzwanie ;) Mam rabarbar... Mam buraczki... ;)
  • 1
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Ja uwielbiam barszcz czerwony z dodatkami owocowymi, akurat rabarbar to warzywo, ale świetnie spełnia funkcję zakwaszającą ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota37

    nietypowy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !