Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z sodą i cukrem, wlać roztopioną schłodzona margarynę. Dodać resztę składników i zagnieść ciasto. Kawałki ciasta rozwałkowywać na bardzo cieniutkie placki i zapiekć w 180st. Moja rada jest taka by nie dopouśćić do nadmiernego zarumienienia bo placki bardzo się wysuszają i łamią. Lekka zmana kolou w zupełności wystarczy;) W przpisie było 18 placków - mi wyszło 9 i w zupełności wystarczyło moim zdaniem - ciasto wyszło dość wysokie.
Kremówkę lekko ubić, dodać pozostałe śmietany, sok z cutryny, cukier i zapach. Ubić na gładki krem. Przekładać nim placki, można też posmarować wierzch i boki. Ja polałam placek stopiona czekoladą. Odstawić w chłodne miejsce.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka116

    Brzmi ciekawie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    ładnie to wygląda :-)
  • 0
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    pycha!
  • 2
    original
    Opublikowano

    GOSIA18

    uwielbiam marcinki
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka91

    super ciasto
  • 0
    sv202952
    Opublikowano

    BeataJ

    wygląda smacznie ... każdy placek zrobić w innym kolorze i mamy ciasto tęczowe :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Norgiusz

    szukałem tego przepisu:) uwielbiam to ciasto:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !