Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Tosty z pieczarkami, szynką i serem

5.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

półbagietki
3 sztuki
pieczarki
500 gram
cebula
2 sztuki
szynka gotowana
5-6 plastrów
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat
do smaku
oregano
do smaku
Sklep Prymat
olej do smażenia
ketchup
do woli
ser gouda
20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Tosty z pieczarkami, szynką i serem

Bagietki przekroić wzdłuż na pół. cebule pokroić w kosteczkę i smażymy na odrobinie oleju, dorzucamy pieczarki pokrojone w plasterki i chwilę smażymy, przyprawiamy solą i pieprzem, ostudzamy. W tym czasie szynkę kroimy w paseczki, a ser ścieramy na dużych oczkach tarki. Na bagietkach układamy pieczarki podsmażone z cebulką, na to układamy szynkę i posypujemy serem żółtym, na wierzchu posypujemy ziołami prowansalskimi i oregano. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy aż ser się rozpuści. Smacznego. Podajemy z ketchupem. Tosty możemy także przygotować bez szynki :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 23.03.2013 21:26
pysznie wyglądają
ElizaT 29.10.2012 19:14
to jakby zapiekaneczki :)
SmacznaPyza 07.05.2012 19:15
tosty to raczej z chleba tostowego...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak