Sposób przygotowania

Na głęboką patelnię wlewamy oliwę i wsypujemy posiekaną cebulę zanim tłuszcz się rozgrzeje i smażymy kilka minut.Ziemniaki dokładnie szorujemy i kroimy w drobną kostkę ,gotujemy w osolonej wodzie 10 min,następnie je odcedzamy i hartujemy pod zimną wodą aż ostygną.Boczek kroimy w cienkie plasterki i dodajemy do smażącej się cebuli,następnie cebulę i boczek przekładamy do miski.Wsypujemy ziemniaki posiekany szczypiorek i wszystko razem mieszamy.Majonez mieszamy musztardą sokiem z cytryny,śmietaną,solą i świeżo zmielonym pieprzem.Połowę sosu wlewamy do salaterki a resztę przelewamy do miseczki i stawiamy na stole.Zawijamy miskę w folię kuchenną i wstawiamy do lodówki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna152

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    podoba mi się;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !