Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, dodać margarynę, całe jajko, żółtka. Zarobić ciasto, podzielić je na 3 równe części. Do jednej części dodać kakao i wyrobić. Z białek i cukru pudru ubić sztywną pianę. Do piany dodać bakalie i wymieszać. Foremkę wysmarować tłuszczem. Na jej dno zetrzeć na grubych oczkach białą część ciasta. Na to zetrzeć ciasto kakaowe, wylać pianę z bakaliami i zetrzeć drugie ciasto białe. Piec w temp. 200 stopni przez 40 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    nie bardzo rozumiem nazwę - kruszoną to się posypuje ciasto ...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Pyzo my ciasto, które powstaje poprzez kruszenie lub tarcie na tarce ciasta nazywamy właśnie kruszonką. A minusik nie ode mnie :(
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    robię bardzo podobne ciasto-jest proste i pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    uwielbiam kruszonkę też piekę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    zapowiada się nie zła uczta
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    fajna;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    extra
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    smakowite
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Ciekawa nazwa dla ciasta.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !